Hoeveel badkamer led inbouwspots heb je nodig?

Vaak vragen mensen zich af hoeveel led spots ze in een bepaalde ruimte moeten plaatsen, om voldoende licht te hebben. Hier is echter niet één standaard voor: het verschilt per ruimte. Zo heb je in de werkkamer bijvoorbeeld veel licht nodig om goed te kunnen werken, in de woonkamer minder maar nog voldoende om bijvoorbeeld een boek te kunnen lezen, en in de slaapkamer heb je weinig licht nodig omdat je hier toch slaapt. Maar hoeveel licht heb je nu precies nodig? In dit artikel zullen we je helpen bij het bepalen van de hoeveelheid badkamer led inbouwspots die je kunt plaatsen.

Badkamer led inbouwspots op basis van lux

Met de luxwaarde wordt bepaald hoeveel licht je nodig hebt in een bepaalde ruimte. In de woonkamer wordt bijvoorbeeld uitgegaan van een luxwaarde van 200. Dit betekent dat je per vierkante meter ongeveer 1 watt aan licht nodig hebt. In de badkamer heb je over het algemeen wat minder licht nodig, dus hier geldt een luxwaarde van 100. Voor badkamer led inbouwspots is een halve watt aan licht per vierkante meter dus voldoende om genoeg licht te kunnen hebben.

badkamer-verlichting-sfeervol

Andere factoren bij het plaatsen van badkamer led inbouwspots

Er zijn echter nog andere factoren die een rol spelen bij de bepaling van de hoeveelheid badkamer led inbouwspots die je nodig hebt. Zo dien je ook rekening te houden met de hoogte van het plafond, de kleur van de ruimte en het soort badkamer led inbouwspots dat je plaatst. De bovengenoemde ezelsbrug geeft je echter een goede eerste indicatie, die je eerst kunt testen. Hierna kun je eventueel altijd nog aanpassingen maken voor meer of juist minder licht. Ook is het goed om er rekening mee te houden dat je op bepaalde plekken in de badkamer misschien extra badkamer led inbouwspots nodig hebt. Bij de spiegel kun je bijvoorbeeld een paar extra badkamer led inbouwspots plaatsen, zodat je nog beter licht hebt bij taken als scheren en je opmaken.

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *